Hur det verkar

Vad är TRANS-VER-SAL®?

TRANS-VER-SAL® är en enkel och smärtfri behandling av vårtor. Behandlingen verkar när du sover och ger en precis lokal behandling exakt på vårtan. Du kan anpassa plåstret efter vårtans storlek genom att klippa till det så att det bara täcker vårtans yta. Plåstret slängs på morgonen och under dagen fortsätter den salicylsyra som gått in i vårtan under natten att verka. Du kan tex. tvätta händer och fötter som vanligt det påverkar inte behandlingen.

Det som utmärker TRANS-VER-SAL® är sättet att avge salicylsyra till vårtan. Under 8 timmar frisätter TRANS-VER-SAL® salicylsyra i en jämn och hög koncentation djupt ner i vårtan. Detta innebär att vårtan snabbt och effektivt löses upp och kan avlägsnas. Vårtan kommer att försvinna och ny hud kommer att bildas och läkningen sker helt utan ärrbildning.

Trans-Ver-Sal finns i två storlekar både för stora och små vårtor. Passar vuxna som barn.

Trans-Ver-Sal avges effektivt ner i vårtan och löser upp den.

Steg 1.

Mjuka upp vårtans yta varsamt med filen.

Steg 2.

Fukta vårtan med ljummet vatten.

Steg 3.

Lägg på plåstret med den blå sidan uppåt.

Steg 4.

Fäst plåstret med den medföljande häftan.

Experter inom vården rekommenderar TRANS-VER-SAL®

Experter inom vården rekommenderar TRANS-VER-SAL® eftersom det är en effektiv och skonsam behandling men också för att TRANS-VER-SAL® som är ett receptfritt läkemedel regelbundet granskas av Läkemedelsverket och måste uppfylla deras högt ställda krav.

Detta innebär att man kan känna förtroende för TRANS-VER-SAL® vad gäller kvalitet och säkerhet. Därför rekommenderas TRANS-VER-SAL® av experter som hudläkare, hudsköterskor, barnläkare, barnsköterskor, distriktsläkare, distriktssköterskor, skolsköterskor och fotterapeuter.

Vad innebär det för dig att TRANS-VER-SAL® är ett Läkemedel ?

TRANS-VER-SAL® är ett receptfritt läkemedel som klassas som VUM (” visst utvärtes läkemedel”). Detta innebär att produkten måste uppfylla högt ställda krav på kvalitet. Regelbundet följer man hela processen med produkten från tillverkning ut till apotek. Detta borgar för att du varje gång har en produkt av högsta kvalitet.

Godkänd & registrerad hos Läkemedelsverket

Särskilt lämplig för barn. TRANS-VER-SAL® ger ingen smärta eller ärrbildning.
Behandlingstiden för en vårta är individuell men i de flesta fall försvinner vårtorna efter 3-6 veckors behandling med TRANS-VER-SAL®.
Fukta vårtan med ljummet vatten, utan vatten aktiveras inte gelen.
Ja men om du har många vårtor kan det räcka med att behandla en. Genom att behandla en av vårtorna “triggar” du immunförsvaret så att även de andra försvinner. Börja behandla den vårta som sitter enklast till.
Ja, TRANS-VER-SAL® är lika effektivt på händer och fötter.
Nej, TRANS-VER-SAL® ger ingen ärrbildning.
TRANS-VER-SAL® är registrerat hos läkemedelsverket som ett visst utvärtes receptritt läkemedel (VUM). Det innebär att TRANS-VER-SAL® håller högsta kvalitet för att uppfylla läkemedelsverkets höga krav.
Nej, det är en helt smärtfri behandling!

Salicylsyra, läs mer under vetenskaplig dokumentation.

Hur använder jag TRANS-VER-SAL®?

TRANS-VER-SAL® kommer i två olika storlekar – 6mm och 12mm. Varje förpackning innehåller 1 fil, 20 medicinska plåster samt 24 häftor. Välj storlek på plåster utifrån ditt behov.

Innan sänggående filas vårtan varsamt för att rugga upp vårtans yta. Tag sedan en tops med ljummet vatten och gnid in i vårtan. Om plåstret är för stort, klipp till det så att det passar vårtan. Fixera plåstret med medföljande häfta. Under 8 timmar tränger substansen ner i vårtan.

På morgonen slängs plåstret och du går plåsterfri på dagen. Du kan tvätta området för vårtan utan att det påverkar resultatet av din behandling. På kvällen upprepas proceduren och detta görs till dess att vårtan är borta.

Behandlingen tar ca 3-6 veckor beroende på vårtans motståndskraft. Tänk på att behandla tills all vårtvävnad är borta för att vårtan inte skall komma tillbaka.

Att man drabbats av vårtor innebär oftast att man har ett lågt immunförsvar. Därför är ju vårtor vanligare hos unga människor vars immunförsvar är lågt och icke fullt utvecklat. Allt eftersom vi mognar som människor stärks immunförsvaret och då försvinner i de flesta fall också våra vårtor.

Om du har många vårtor kan det räcka med att behandla en. Genom att behandla en av vårtorna “triggar” du immunförsvaret så att även de andra försvinner. Det blir enklare och billigare. Börja att behandla den vårta som sitter enklast till.

Kom ihåg att:

  • Välj rätt storlek på plåster – vid behov klipp plåstret.
  • Behandla tills hela vårtan försvunnit.
  • Fukta vårtans yta med ljummet vatten för att aktivera gelen.
  • De flesta vårtor försvinner inom 3-6 veckor.
  • Läker utan smärta eller ärrbildning.

Här köper du Trans-Ver-Sal